Vánoční vanilkové rohlíčky s čajem rooibos
Vánoční rohlíčky inspirované chutí jižní Afriky.
Vánoční speciál: lahodné vanilkové rohlíčky s čajem rooibos
Ve vzduchu překrásně voní čaj a vánoční cukroví, výlohy obchodů jsou plné vánočních dekorací a v obchodech zní koledy. Přichází nejkouzelnější období roku. Vánoce bez cukroví by zkrátka nebyly to pravé. Nechali jsme se inspirovat recepty našich babiček a vytvořili pro vás tradiční recept ozvláštněný čajem rooibos.
Tradiční recept na vánoční cukroví a přeci jiný
Kdo by je neznal? Oříškové, lahodné, úžasně sladké vanilkové rohlíčky. Milují je všichni. Není se čemu divit, jejich omamné vůni jde jen těžko odolat. I když víme, že není nad léty osvědčený, tradiční babiččin recept, troufli jsme si přidat do něj nádech exotiky. A povedlo se na výbornou!
Recept na vanilkové rohlíčky s čajem rooibos
Sladké vanilkové rohlíčky doplněné jemným aroma čaje Rooibos Caramel. Lahodná kombinace chutí v cukroví, které se doslova rozplývá na jazyku a ozvláštní vaši vánoční sbírku.
Ingredience (množství vychází na 2 plechy)
Na těsto:
- 50g mletých mandlí
- 50g mletých lískových ořechů
- 250g hladké mouky
- 70g cukru moučka
- špetka soli
- 200g másla
- 2 žloutky
- 5 sáčků vanilkového cukru
Na posypání:
- ½ hrnku cukru moučka
- 4-5 sáčků čaje TEEKANNE Rooibos Caramel
Příprava:
- Smíchejte všechny ingredience a těsto hněťte do hladka.
- Hotové těsto nechte odpočinout v lednici alespoň 2 hodiny.
- Vytvarujte z těsta rohlíčky a pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Pečte po dobu přibližně deseti minut na 190° horním i dolním ohřevem, dokud rohlíčky nezezlátnou.
- Otevřete čajové sáčky a jejich obsah promíchejte s připraveným moučkovým cukrem.
- Teplé rohlíčky obalte ve směsi cukru a lístků rooibosu.
- Nechte vychladnout. Dobrou chuť! ☺