Vánoční vanilkové rohlíčky s čajem rooibos

Vánoční rohlíčky inspirované chutí jižní Afriky.

Vánoční speciál: lahodné vanilkové rohlíčky s čajem rooibos

Ve vzduchu překrásně voní čaj a vánoční cukroví, výlohy obchodů jsou plné vánočních dekorací a v obchodech zní koledy. Přichází nejkouzelnější období roku. Vánoce bez cukroví by zkrátka nebyly to pravé. Nechali jsme se inspirovat recepty našich babiček a vytvořili pro vás tradiční recept ozvláštněný čajem rooibos.

Tradiční recept na vánoční cukroví a přeci jiný

Kdo by je neznal? Oříškové, lahodné, úžasně sladké vanilkové rohlíčky. Milují je všichni. Není se čemu divit, jejich omamné vůni jde jen těžko odolat. I když víme, že není nad léty osvědčený, tradiční babiččin recept, troufli jsme si přidat do něj nádech exotiky. A povedlo se na výbornou!

Recept na vanilkové rohlíčky s čajem rooibos

Sladké vanilkové rohlíčky doplněné jemným aroma čaje Rooibos Caramel. Lahodná kombinace chutí v cukroví, které se doslova rozplývá na jazyku a ozvláštní vaši vánoční sbírku.

Ingredience (množství vychází na 2 plechy)

Na těsto:

  • 50g mletých mandlí
  • 50g mletých lískových ořechů
  • 250g hladké mouky
  • 70g cukru moučka
  • špetka soli
  • 200g másla
  • 2 žloutky
  • 5 sáčků vanilkového cukru

Na posypání:

  • ½ hrnku cukru moučka
  • 4-5 sáčků čaje TEEKANNE Rooibos Caramel

Příprava:

  • Smíchejte všechny ingredience a těsto hněťte do hladka.
  • Hotové těsto nechte odpočinout v lednici alespoň 2 hodiny.
  • Vytvarujte z těsta rohlíčky a pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Pečte po dobu přibližně deseti minut na 190° horním i dolním ohřevem, dokud rohlíčky nezezlátnou.
  • Otevřete čajové sáčky a jejich obsah promíchejte s připraveným moučkovým cukrem.
  • Teplé rohlíčky obalte ve směsi cukru a lístků rooibosu.
  • Nechte vychladnout. Dobrou chuť! ☺