Vaření s antioxidanty

Už jste o nich zřejmě slyšeli: antioxidanty, které nás chrání před volnými radikály a mají tedy pozitivní vliv na naše zdraví. Díky tomuto výbornému jídlu dostanete tyto malé pomocníky přímo na Váš talíř.

Tuňák v pepřové kůrce na pažitkovém salátu

Vychutnejte si toto zdravé jídlo se šálkem zeleného čaje, který má také vysoký obsah antioxidantů. Přejeme Vám dobrou chuť!

Ingredience pro 4 porce​:

  • 600 g filetu z tuňáka
  • dijonská hořčice
  • sůl, pepř
  • olej na smažení
  • 3 hrsti pažitky
  • 2 lžičky sezamových semínek
  • šťáva z 1-2 citrónů
  • olivový olej
  • 3 rajčata
  • sůl
  • případně tmavý sezamový olej

Příprava:

  • Ponořte rajčata do vroucí vody, omyjte je studenou vodou a oloupejte slupku.
  • Rajčata rozkrájejte na čtvrtiny, odstraňte semínka a zbylou dužninu rozkrájejte na proužky.
  • Pažitku nakrájejte nahrubo a smíchejte se sezamovými semínky a rajčaty.
  • Ochuťte solí, šťávou z citronu a olivovým olejem.
  • Tuňáka potřete hořčicí, osolte ho a opepřete. Osmažte ho na pánvi s olejem, dokud nezíská světle růžovou barvu.
  • Naaranžujte salát doprostřed talíře, položte na něj tuňáka a servírujte.